Digitalisaation hyödyntäminen PK-yrityksessä

Yrittäjä/ yrityspäättäjä, onko nykypäivän tietotekniikasta, jota digitalisaatioksikin kutsutaan tullut sinulle aihe, asia, jopa mörkö, jota et ota esille oma-aloitteisesti oman yrityksen kehityskohteena, tai jota mahdollisesti välttelet tietoisesti? MITEN ON???

Voimakkaan digitalisaation markkinoinnin myötä, uudet termit, uudet toimijat ja konseptit sekä käytöstä markkinoidut hyödyt monesti hämmentävät niistä ensi kertaa kuullessa. Näin ollen en ihmettele ollenkaan, jos jo sana digitalisaatio jopa nostaa ns. karvat pystyyn.

Uusia palveluita ja tuotteita markkinoidaan yrityksille aktiivisesti usein pelkän teknologian lähtökohdista lähtien ja kevyin liiketoiminnallisin perustein. Tämä voi tapahtua jopa toimialaa, saati itse yrityksen tarpeita tuntematta. Näin ollen ko. markkinoinnista saatua tietoa voi olla vaikea soveltaa oman yrityksen päivittäiseen toimintaan ja tarpeisiin.

Tosiasia kuitenkin on, että digitalisaatio luo ja tuo kuitenkin paljon uusia mahdollisuuksia järjestää oman yrityksen toimintoja vastaamaan nopeammin, kustannustehokkaammin tai mahdollisesti aivan uudella tavalla asiakastarpeisiin. Digitalisaation avulla on myös mahdollisuus tavoittaa uusia asiakasryhmiä ja laajentaa yrityksen palveluiden saatavuutta helposti ilman oleellisia resurssilisäyksiä.

Osa PK-yrityksistä on lähtenyt hyödyntämään digitalisaation tuomia etuja aktiivisesti. Harmittavaa kylläkin osa näistä edellä kävelijöistä on myös silloin tällöin törmännyt ongelmiin uusien palveluiden ja teknologian käyttöönotossa.

Tässä kohtaa pitää kuitenkin ehdottomasti sanoa, että ei se “tilitalisaatio” kuitenkaan niin vaikeaa läheskään loppujen lopuksi ole….  ja siihen panostaminen kyllä kannattaa. Useimmat digitalisaation käyttöönottoon liittyvät ongelmat ja sudenkuopat ovat helpostikin vältettävissä.

Jatkamme tästä eteenpäin sopivia ratkaisuja yhdessä etsien aivan lähitulevaisuudessa.

Ollaan yhteyksissä

Jukka Hurri, +358 45 1291493

PS. Minut ja muut LAK-asiantuntijat löydät täältä

Lue seuraavaksi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top