Hyöty irti digitalisaatiosta – myös PK-yrityksessä

Yrittäjä, onko nykypäivän tietotekniikasta (jota digitalisaatioksikin kutsutaan) tullut sinulle aihe, asia, jopa mörkö, jota et ota esille oma-aloitteisesti yrityksesi kehityskohteena, tai jota mahdollisesti välttelet tietoisesti? Tiedän monta tapausta, jossa tilanne on juuri tämä – ja se ei ole viisasta, sillä digitalisaatio EI ole mörkö, se on mahdollisuus!

Voimakkaan digitalisaation markkinoinnin myötä uudet termit, uudet toimijat ja konseptit sekä käytöstä markkinoidut hyödyt monesti hämmentävät niistä ensi kertaa kuullessa. Näin ollen en lainkaan ihmettele, jos jo pelkkä sana nostaa karvat pystyyn.

Uusia palveluita ja tuotteita markkinoidaan yrityksille aktiivisesti, liian usein pelkästään teknologian lähtökohdista katsoen, siis kevyin liiketoiminnallisin perustein. Näin tapahtuu jopa toimialaa, saati itse yrityksen tarpeita tuntematta. Näin ollen ko. markkinoinnista saatua tietoa voi olla vaikea soveltaa oman yrityksen päivittäiseen toimintaan ja tarpeisiin.

Tosiasia kuitenkin on, että digitalisaatio luo ja tuo paljon uusia mahdollisuuksia järjestää oman yrityksen toimintoja vastaamaan nopeammin, kustannustehokkaammin tai mahdollisesti aivan uudella tavalla asiakastarpeisiin. Digitalisaation avulla on myös mahdollisuus tavoittaa uusia asiakasryhmiä ja laajentaa yrityksen palveluiden saatavuutta helposti ilman oleellisia resurssilisäyksiä. Mikä parasta, digitalisaatiosta hyötyminen ei vaadi mittavia investointeja, vaan satsaus on saatavissa nopeasti takaisin korkojen kera!

PK-yritykset ovat olleet myös aktiivisia ja lähteneet hyödyntämään digitalisaation tuomia etuja. Harmillisesti jotkut ovat törmänneet ongelmiin uusien palveluiden ja teknologian käyttöönotossa. Totean kuitenkin, että ei se “tilitalisaatio” niin vaikeaa loppujen lopuksi ole…. ja siihen panostaminen kyllä kannattaa.

Jatkamme tästä eteenpäin ratkaisuja yhdessä etsien aivan lähitulevaisuudessa.

  • Jukka Hurri
    Jukka Hurri
    Partner, MBA, Ins.(Digit.), JET
Jukka Hurri
Partner, MBA, Ins.(Digit.), JET

Pitkä käytännön kokemus tulosvastuullisista B-to-B liiketoiminnan johtotehtävistä Suomen johtavissa yrityksissä kansainvälisessä liiketoiminnassa (tulosyksikönjohtaminen, myynti, asiakasprojektien toteutus, 24/7 after-sales asiakaspalvelu, tuotemarkkinointi/ -kehitys ja ) etupäässä vientimarkkinoilla mutta myös kotimaassa.

Erikoisosaaminen

Kilpailukyvyn kasvattaminen ja tuloksen tekeminen. Digitalisaation ja automaation hyödyntäminen PK-yrityksen liiketoiminnassa. Liikkeenjohdon ajasta ja paikasta riippumatta käytettävissä olevat johtamisen työkalut.

Puh. +358 45 129 1493

Jukka Hurri, Partner, MBA, Ins.(Digit.), JET, jukka.hurri@lakfin.com P. 045 129 1493

 

Lue seuraavaksi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top